Gör din egen pesto

Du behöver:

  • 2 krukor basilika
  • 100g Parmigiano Reggiano
  • 2dl olivolja, Anfosso
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50g pinjenötter

Börja med att rosta pinjenötter.
Mortla sedan basilika och pinjenötter, eller kör i en mixer.
Tillsätt sedan vitlök och olivolja och fortsätt mortla. Tillsätt sedan riven parmesan och rör om. 
Smaka av med salt och nymalen peppar.

Bruchetta

För 4 port behöver du:

  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • Persilja
  • 1/2dl olivolja, Anfosso
  • 2 minibaguetter

Finhacka rödlöken, skär tomaterna i små tärningar. Hacka persilja.
Blanda rödlök, tomaterna och persilja. Tillsätt några droppar olivolja, smaka av med salt och nymalen peppar.
Skär baguetterna i lagom tjocka skivor. Stek dem i olivolja och en krossad vitlöksklyfta tills de är gylllenbruna.
Lägg upp och njut!

Parmesanchips

Du behöver:

  • Parmigiano Reggiano
  • Nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200º
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Riv parmesanosten och lägg små högar på ugnsplåten. Platta till högarna något så de blir lika stora.
Mal lite peppar över osten. Grädda i 5 minuter tills osten får gyllenbrun färg.

Spaghetti olio, aglio e peperoncini

För 4 port behöver du:

  • Parmigiano Reggiano
  • Persilja
  • 400g Spagetti
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • 1 chili (hel)
  • 6 msk Anfosso olivolja

Koka psatan al dente.
Fräs vitlök och chili i Anfossos olivolja. 
Ta ut vitlöken när den har fått färg och tillsätt pastan.
Smaksätt med persilja, salt och peppar.
Hyvla över vår underbara Parmigiano Reggiano.

Spagetti pomodoro

För 4 port behöver du:

  • 400g pasta
  • 0,5dl olivolja, Anfosso
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5dl tomatpuré
  • 800g våra tärnade tomater från Mutti
  • 1dl rött vin
  • 2tsk salt
  • 2tsk socker
  • Parmigiano Reggiano

Koka pastan al dente.
Färs löken i Anfossos olivolja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka cirka 25min. Tillsätt torkad oregano och basilika.
Tillsätt pastan och smaka av med salt samt nymalen peppar.
Hyvla över vår underbara Parmigiano Reggiano.

Italiensk tomatsoppa

För 4 port behöver du:

  • Olivolja, Anfosso
  • 2 Gullök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 400g våra tärnade tomater från Mutti
  • 9dl grönsaksbuljong
  • 1/2 citron
  • Basilika
  • Parmigiano Reggiano

Fräs gul- och vitlök i Anfossos olivolja.
Häll på tärnade tomater, buljong och låt koka sakta i 20-30min.
Tillsätt hackad basilika. Smaksätt med salt, nymalen peppar och några droppar citronsaft.
Servera med riven parmigiano reggiano.

Klassresa, träningsläger eller ny utrustning?

Att börja sälja våra produkter är enkelt och ni kan tjäna pengar

Det går också bra att mejla eller ringa!

073-374 68 61
070-517 48 81
info@parmesanosten.se